בתור חובבת אפייה מושבעת כמובן שהכרתי את קצפת גלידן, אך התפלאתי לשמוע שלא הרבה אנשים מכירים את אותה קצפת מופלאה המשמשת קונדיטורים רבים וטובים. אז נתחיל בכך שניתן להשתמש בה בהרבה מאוד קינוחים והיא משמשת תחליף לקצפת הרגילה שאתם מכירים בסופר. היא אינה חלבית ועמידה מאוד. טעמה עדין וטעים. ניתן לשלב בתוכה צבעי מאכל שונים ותוספות של תמציות טעם. היא נמכרת במארזים גדולים ומגיעה קפואה. בכל פעם שרוצים להשתמש בה ניתן להוציא אותה מהקפאה ולקחת את הכמות הרצויה.
גלידן כשרה ופרווה
במדינה כמו שלנו רצוי תמיד שתהייה אופציה טובה וטעימה לקינוח שהוא גם כשר וגם פרווה. בקצפת גלידן יש את כל אלו. נכון שהטעם של הקצפת החלבית הוא טעם נהדר וקטיפתי, אך בכנות – קצפת גלידן טעימה אף היא וחסכונית מאוד לעבודה. תמיד כאשר אני מוזמנת למקום כלשהו ואני רוצה להכין קינוח מושקע אני מתבלטת איך לעשות אותו גם פרווה וגם טעים. קצפת גלידן ממש פתרה לי את הדילמה הזו. נכון שבהתחלה הייתי סקפטית ולא האמנתי שיש תחליף ראוי לקצפת החלבית בה אני כל כך אוהבת להשתמש, אבל מה אתם יודעים – יש הפתעות בחיים.
אחסון וטיפים לשימוש בקצפת גלידן
כאמור קצפת גלידן מגיעה במיכל קפוא וכך יש להמשיך ולשמור אותה. במידה ולא תשמרו אותה בהקפאה היא תתקלקל ולא תוכלו להשתמש בה עוד. אז נכון, תאלצו לפנות לה מקום נכבד במקפיא שלכם, אבל תאמינו לי – זה ישתלם לכם. קודם כל האריזה החסכונית והגדולה הזו תוכל לשמש אתכם להרבה מאוד קינוחים. דבר שני ככל הנראה שלעולם לא תתקעו ללא קצפת בשתיים בלילה בשיא ההכנות של איזה קינוח מפונפן שתמיד חלמתם להכין.
ללקק את האצבעות
אז נכון, כבר שיתפתי וכתבתי שאני מאוד אוהבת לעבוד עם השמנת המתוקה והחלבית בעלת אחוזי השומן הגבוהים, שהופכת לאיטה לקצפת טעימה ורכה. אבל, תמיד יש אבל, קצפת גלידן היא לא תחלופה רעה בכלל. יעידו חברי הרבים שהם כלל לא שמו לב להבדל בין קינוח בו השתמשתי בקצפת גלידן לבין קינוח בו השתמשתי בקצפת חלבית מהסופר הקרוב לביתי. ואם הם לא יעידו – אז יעידו על כך התבניות שתמיד חזרו אלי ריקות לגמרי עם טביעות אצבעות שלא השאירו אפילו טיפה אחת של קצפת.