מי שרץ באופן קבוע יודע לשים את האצבע בדיוק על המקומות בהם הוא מרגיש כי הריצה עשתה לו שינוי חיובי בחיים. כל פעילות גופנית שמתבצעת באופן מאוזן ומבוקר היא טובה לבריאות.
לכן אם גם אתה נמנה עם קהילת הרצים או בדרך להיות חלק מהם, חשוב שתכיר את היתרונות הרבים של הריצה, על מערכות הגוף השונות.
השפעת הריצה בפן הנפשי של האדם
בזמן ריצה משתחררים הורמונים מסוימים בגוף אשר גומרים להרגשה טובה ומספקת. לכן אדם שיוצא לרוץ לא ירגיש את העייפות, למרות שעשה פעילות גופנית, אלא ירגיש תחושה טובה ומספקת מאוד.
הסיפוק הנפשי הזה הוא לא קסם והוא בחלט לא המצאה. הוא משהו מוכח ומדעי. את אותה תחושה ניתן להרגיש לאחר שעושים כל סוג של ספורט בעצימות גבוה אשר גורם לגוף לשחרר את אותם הורמונים.
מטבוליזם והקשר הישיר לריצה
הריצה גורמת לחילוף חומרים טוב וקבוע. מי שסובל מעצירות יודע להגיד כמה התחושה הזו לא נעימה. על כן ריצה היא פתרון טבעי ונפלא לבעיות מסוג זה, שהוכחה לא פעם.
עצם הריצה גורמת לכל מערכות הגוף לפעול, לדם לזרום בצורה טובה יותר, ללחץ הדם להתאזן, לחמצן להגיע לכל המקומות בגוף וכן הלאה.
אנשים שרצים באופן קבוע יוכלו להעיד כי בכל יום באותה שעה (פחות או יותר) הם מגיעים לשירותים ומתרוקנים בקלות יתרה, וזה הודות לריצה.
מערכת השרירים והשלד
את מערכת השרירים והשלד חשוב מאוד לתחזק. אדם שלא מבצע פעילות גופנית ולא דואג להתחזק ילך ויעשה כפוף וחלש עם הזמן ויתקשה בביצוע פעולות יום יומיות פשוטות.
ריצה ידועה כמחזקת מאוד את אזור פלג הגוף התחתון – להלן הרגליים, אבל יש לה גם תרומה לא קטנה לחיזוק שאר חלקי הגוף וליציבה שלנו.
יציבה נכונה וטובה קשורה בחיזוק העצמות שלנו. ריצה עושה גם את הפעולה הזו ודואגת שהשלד יישאר יציב וחזק.
מלבד ריצה, רצוי גם לשלב פעילות גופנית נוספת כגון פילאטיס או יוגה אשר מאזנת ומותחת את השרירים המתקצרים בריצה, ומחזקת את העצמות ורקימות החיבור בגוף האדם.